oktober woonmaand

27 September 2023

Oktober woonmaand

Oktober is niet zomaar een maand. Het is dé tijd van het jaar waarin we de herfst verwelkomen, de bladeren van kleur zien veranderen en ons langzaam voorbereiden op de gezelligheid van de winter. Naast de herfst, is oktober ook de woonmaand van het jaar. Deze maand zullen we extra veel aandacht besteden aan onze woning. In ons huis is er een plek waar gezinnen elke dag samenkomen: de keuken.
 

De keuken is meer dan alleen een functionele ruimte

De keuken is meer dan alleen een functionele ruimte om maaltijden te bereiden. Het is een plek waar gezinnen samenkomen, waar vrienden worden ontvangen, en waar de meest waardevolle gesprekken plaatsvinden. Wij vertellen u graag meer over hoe u van uw keuken het hart van het huis maakt.

 

Keukenverlichting

Het kiezen van de juiste keukenverlichting is essentieel voor het creëren van een functionele en sfeervolle ruimte. Vooral tijdens de donkere dagen kan de juiste keukenverlichting het verschil maken. Bij het kopen van een keuken adviseren wij om samen met jouw adviseur aan een lichtplan te werken. Identificeer jouw behoeften en denk goed na waar u de meeste taken uitvoert en waar u meer sfeerverlichting wilt hebben. Hiernaast is het belangrijk om te kiezen voor de juiste lichtkleur, helderheid, eventuele dimmers en uiteraard een gelijkmatige verdeling. Al deze keuzes zullen uitgeschreven worden in het lichtplan

 

De plaatsing van de keuken

Gaat u een nieuwe keuken plaatsen? Dan is het ontzettend belangrijk om goed na te denken over de plaatsing van uw keuken. Een goed geplaatste keuken zorgt namelijk voor een logische en efficiënte workflow tijdens het koken. Dit betekent dat u gemakkelijk tussen het aanrecht, het fornuis, de gootsteen en de koelkast kunt bewegen. Een gestroomlijnde workflow bespaart tijd en moeite. Zorg daarnaast voor een juiste ergonomie, veiligheid en comfort.

 

De juiste keuken kleuren

Het kiezen van de juiste keuken kleuren die bij uw interieur passen, is een belangrijk aspect. Vooral in de oktober woonmaand is er overal interieur inspiratie te zien. Wij geven u graag een aantal tips om kleuren te kiezen die naadloos aansluiten bij de rest van uw interieur.

1. Overweeg bestaande kleuren in uw interieur

Het is belangrijk om rekening te houden met de kleuren die al aanwezig zijn in de aangrenzende kamers of het hele huis. Kies kleuren die harmoniëren met de reeds gebruikte kleuren om een visueel samenhangend geheel te creëren.

2. Kijk naar het natuurlijke licht Het natuurlijke licht dat uw keuken binnenkomt, heeft invloed op hoe kleuren eruitzien. Natuurlijk licht in combinatie met lichte kleuren, kunnen een ruimte helemaal opfleuren.

3. Houdt rekening met persoonlijke smaak.

Trends in keukenland kunnen een grote bron van inspiratie zijn. Het is echter ook belangrijk om goed naar uw persoonlijke smaak te luisteren. Kies kleuren waar u van houdt en waar u uw prettig bij voelt.

4. Probeer kleurstalen uit Voor u de definitieve keuze maakt, adviseren wij altijd om een aantal kleurstalen uit te proberen in uw keuken.

5. Blijf consistent in het gehele huis Houdt rekening met het bestaande interieur en laat kleuren terugkomen op andere plekken in uw huis voor een mooi geheel.